Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая

...
Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая
Коментари Харесай

Досъдебно производство за насилие в Брезичка


Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно произвеждане по случая за принуждение над деца в детска градина "Брезичка ", оповестиха от институцията.

Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.187 от Наказателен кодекс - за измъчване на малолетни. За това закононарушение Наказателният кодекс планува до три години отнемане от независимост или пробация, както и публично неодобрение.

Районна прокуратура – Бургас е упълномощила на проверяващи полицейски чиновници да извършат нужните следствени дейности за събиране на доказателства, след което да рапортуват на наблюдаващия прокурор.

Към сегашния миг няма привлечени лица към наказателна отговорност, прецизират от прокуратурата.

Миналата седмица видеозапис със скрита камера сподели шокиращи способи на образование на 4 и 5-годишни деца от две от учителките – с крясъци, плесници и обиди.

След абсурда родители в цялата страна се проведоха на митинг против насилието в детските градини.

Днес министърът на образованието Красимир Вълчев дефинира държанието на възпитателите, снимани със скрита камера, като непрофесионално и неоправдателно.

Той изясни, че няма по какъв начин шефът и другите учителите да не са знаели за протичащото се.

"Нищо не остава прикрито с камери или без камери – учебните заведения и детските градини би трябвало да намерят механизмите за вътрешна регулация ", посочи министърът.

Според него с слагането на камери в детските градини единствено ще маскира същинския проблем, "ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с механически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие ".

Заради абсурда беше уволнена директорката на градината, част от учителите също напуснаха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР