Районната избирателна комисия в Сливен прекратява временно обученията на членовете

...
Районната избирателна комисия в Сливен прекратява временно обученията на членовете
Коментари Харесай

РИК - Сливен спря обученията на членовете на СИК заради локдауна

Районната изборна комисия в Сливен приключва краткотрайно образованията на членовете на секционните изборни комисии, поради оповестения през днешния ден народен локдаун. Това заяви представителят на комисията Стелли Стефанова. Те трябваше да се проведат от вторник до петък идната седмица. Очакват се методически инструкции от ЦИК.   

Стефанова разгласи, че към момента в РИК чакат 248 машини за гласоподаване, само че нямат информация по кое време ще дойдат.  

" Знаем единствено кой ги обслужва – Сиела норма. Нямаме връзка и с тях по отношение на вероятно, най-малко напътствие по какъв начин да се работи, машините къде ще бъдат складирани, по какъв начин ще се разнасят ".  

Очаква се да бъдат отпечатани 176 хиляди бюлетини за 175 хиляди гласоподаватели. 292 секции са формирани досега. Ще бъдат разкрити и секции  в Ковид отделенията и настрана в лечебните заведения. 

" Ако са в разнообразни здания, респективно за всяка постройка ще си има назначена секционна комисия. Сега до какъв брой ще има претенденти за членове на СИК, които да рискуват по този метод да влязат в отделенията, към момента не мога да ви кажа ". 

Необходимите дезинфектанти и персонални защитни средства за провеждането на изборите са получени през днешния ден в регионалната администрация. Те ще бъдат раздадени на Районната изборна комисия и четирите общини.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР