Районната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) в София

...
Районната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) в София
Коментари Харесай

ДНСК не може да открие документи за шахтата убиец на столичния бул. Иван Гешов

Районната дирекция за народен и строителен надзор (РДНСК) в София към този момент четвърти месец не може да открие утвърдени планове и позволение за градеж за строителни действия и поправки на обекти в региона на болница „ Св.Иван Рилски “, оповестиха от ДНСК.

В средата на февруари 16-годишният Людмил, умря от токов удар, до момента в който минаваше през шахта на тротоара пред болничното заведение. По случая беше формирано дело, само че досега прокуратурата не е съобщавала да е повдигнала обвиняване на някого за трагичния случай. Вместо това обособените държавни институции си трансферират отговорността една на друга.

В РДНСК – Софияе постъпило писмо от основния проектант на столицата Здравко Здравков. В него е посочено, че в отдел „ Архивно обслужване и цифров списък “ при НАГ - Столична община не са открити утвърдени планове и позволения за градеж за осъществени строителни действия и поправки в региона на болница „ Св. Иван Рилски “ на бул. „ Акад. Иван Гешов “ в сектора сред бул. „ България “ и ул. „ Св. Георги Софийски “, в това число и за ремонта на светофарна уредба.

Изключение прави издадено позволение за строежот 2006 година (№ Б-220/20.07.2006 г.) за преасфалтиране на бул. „ Акад. Иван Гешов “ до ул. „ Св. Георги Софийски “ и замяна на махленски тръбопровод по източното платно от ул. „ Григор Начевич “ до действителен тръбопровод.

По този мотив от РДНСК - София са изискали от столичния кмет Йорданка Фандъкова и дирекция „ Управление и разбор на трафика “ в Столична община данни за осъществени от общината строителни и монтажни действия в интервала 2013 година - 2021 година на тротоар, велоалея, светофарна уредба и други действия на бул. „ Акад. Иван Гешов “ пред болница „ Св. Иван Рилски “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР