Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Охранител отвлече и насили ученичка във Враца

Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Й.И. за похищение на 16-годишна ученичка и практикуване на физическо принуждение по отношение на нея.

През декември 2020 година 16-годишно момиче се срещнало в обществена мрежа с Й.И. Ученичката имала проблематично детство, на ранна възраст постъпила в институция за деца, лишени от наставнически грижи. До довеждане докрай на междинното си обучение тя била настанена в преходно жилище във Враца.

31-годишният Й.И. работел в охранителна компания, живеел в таванско помещение във Враца.

Двамата почнали да се виждат. Първоначално посред им имало съгласие. Впоследствие обаче мъжът почнал да използва алкохол и да се държи жестоко с малолетното момиче, като си разрешавал и физическа експанзия по отношение на него.

Намеренията му за взаимно живеене изплашили ученичката и тя споделила терзанията си на шефа на преходното жилище. Помолила за подпомагане да приключи връзките си с Й.И., декларирала, че се опасява от него и посочила изпратените от него заплашителни известия.

Обвиняемият траял да бъде настойчив в желанието си да се вижда с момичето макар подхванатите от шефа старания да го вразуми.

На 18.02.2021 година двамата още веднъж се срещнали. Посетили техен прочут, след което И.Й. не й разрешил да се прибере в жилището си. Държал се жестоко с нея, карал й се, счупил телефона й.

Установявайки отсъствието на ученичката, шефът на преходното жилище алармирал полицейските органи и детето било оповестено за общодържавно търсене.

През идващите пет дни обвиненият не разрешил на момичето да тръгне. По време на излизанията им на открито държал го за ръка, с цел да не избяга. Заключвал го срещу волята му в населяваната от него стая, когато излизал да купи алкохол и храна.

Възползвайки се от отсъствието на обвинения и от забравения от него телефон, потърпевшата съумяла да се свърже с шефа на жилището и да заяви адреса, на който се намира.

На място пристигнали полицейските чиновници, които отвели момичето и го предали на шефа.

И.Й. е бил притеглен към наказателна отговорност за незаконно отнемане от независимост на малолетното лице, което траяло повече от две денонощия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР