Районна прокуратура–Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление против политическите

...
Районна прокуратура–Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление против политическите
Коментари Харесай

Районна прокуратура–Враца води разследване за преправяне на резултати от гласуването в с. Малорад

Районна прокуратура–Враца образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите по член 169 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Наблюдаващият прокурор е дал съответни инструкции на проверяващия орган за събиране на доказателства по отношение на направена инспекция на сигнал, постъпил от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в гр. Бяла Слатина.

 

Понастоящем е известно, че към 23,00 ч. на 29.10.2023 година длъжностно лице от състава на СИК в с. Малорад, област Враца, е преправило резултатите от гласуването на извършени локални избори за кмет и общински съветници.

 

Предстоят разпити на очевидци, включително членове на Общинска изборна комисия-Борован и претендент от съответна политическа партия. Ще бъдат изискани записи от налични камери за видеонаблюдение в периметъра към мястото на престъплението и назначена видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза.

 

Следва да се изяснят всички обстоятелства и условия, относими към предмета на доказване.

 

Законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР