Районна прокуратура-Видин приключи досъдебно производство и внесе за разглеждане в

...
Районна прокуратура-Видин приключи досъдебно производство и внесе за разглеждане в
Коментари Харесай

Млад мъж от Видин малтретирал жестоко приятелката си, държал я с дни без храна и вода

Районна прокуратура-Видин завърши досъдебно произвеждане и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 20-годишния Р.Р. , притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения. Те са свързани с незаконно отнемане от независимост , предхождано от редовно практикуване на физическо принуждение по метод непосилен и рисков за здравето на пострадалата; несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашно насилие; причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

През месец февруари 2021 годиина обвиненият Р.Р. заживял на фамилни начала със С.С. в дома си в Видин. Вследствие на приложимост на наркотично вещество амфетамин ставал нападателен , редовно упражнявал физическо принуждение по отношение на С.С. Поводи за това били отводите ѝ да използва дрога и заради ревнивост.

Това траяло и когато двамата се преместили да живеят при околните на потърпевшата . Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила здравна помощ.

Няколко пъти двамата се разделяли, след което още веднъж заживявали дружно . За малко той се въздържал от практикуване на физическо принуждение по отношение на С.С., само че след това още веднъж продължавал да я малтретира . За един от случаите на принуждение бил подаден сигнал в полицията. Пострадалата посещавала Център за незабавна здравна помощ в Видин, където й било издадено здравно удостоверение .

Впоследствие, след подадена от С.С. в съда молба по Закона за отбрана от домашното принуждение, била издадена заповед за незабавна отбрана , с която на Р.Р. били наложени ограничаващи ограничения. Няколкократно тя била нарушавани от обвинения.

На 30 юли предходната година Р.Р. нанесъл следващ побой на потърпевшата, остригал й косата , държал я срещу волята й в дома си повече от две денонощия, като през това време не ѝ давал вода и храна . С.С. съумяла да избяга при съседи . За случилото бил подаден сигнал в полицията.

В дома на обвинения са били осъществени процесуално-следствените дейности – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване.

В хода на досъдебното произвеждане са разпитани очевидци , назначени са и са осъществени експертизи – съдебномедицинска, правосъдна психиатрична.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР