Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем иракския гражданин Ако

...
Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем иракския гражданин Ако
Коментари Харесай

Прокуратурата в Свиленград обвини иракски гражданин за незаконно преминаване на границата

Районна прокуратура - Свиленград притегли като обвинен иракския жител Ако М. на 34 година жител на Ирак за нелегално влизане в страната ни през границата. Освен това действието е осъществено наново, заяви пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Ако М. е влезнал незаконно от Гърция с лодка в региона на село Генералово, община Свиленград. С него са били още 12 негови сънародници, които са били водени от турски жител по целия маршрут от територията на Турция през Гърция до България. Групата е траяла след свалянето и на брега към землището на селото, където е била открита от гранични чиновници, прецизират от държавното обвиняване.

По делото е било открито, че обвиненият Ако М. е бил осъждан през март 2017 година от Районен съд - Свиленград за същото закононарушение. Той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура - Свиленград ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на него, сочат от прокуратурата.

В Районна прокуратура-Свиленград са формирани и 12 бързи производства по отношение на иракските жители за това, че влезнали през границата на страната без позволение на надлежните органи на властта - закононарушение по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР