Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо А.С.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо А.С.,
Коментари Харесай

Изправят на съд 17-годишна от Стара Загора, умъртвила по непредпазливост 5-месечното си бебе

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на А.С., на 17 година, за това, че на 11.01.2019 година, в гр. Стара Загора, предизвикала по несъобразителност гибелта на малолетното си дете – петмесечно бебе /момче/, като въпреки и малолетна е разбирала свойството и смисъла на действието и е могла да управлява постъпките си  - закононарушение по чл.122, ал.1 вр.чл.63, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс, написа novini.bg.

На 11.01.2019 година, към 9,30 часа обвинената А.С. запалила печка с дърва в дома си. Тя била в къщата дружно с мъжа си и двете им деца. Около обяд отишла до близкия магазин за кафе, като взела със себе си двегодишната си щерка и оставила спящото бебе в кошарата.  След това се прибрала. Тъй като в къщата нямало постоянно течаща вода, обвинената решила да отиде до съседите си, с цел да изпълни няколко шишета с вода. Около 15 ч. излязла от къщата, като оставила бебето в кошарата, намираща се в непосредствена непосредственост до запалената от нея горяща печка с дърва, а двегодишното момиче оставила на стълбите пред входа. В къщата нямало други хора, които да се грижат или да наглеждат децата, до момента в който майка им отиде за вода до съседите.

В това време зародил пожар от запалената печка с дърва, където наоколо се намирала кошарата на бебето. Огънят обхванал цялата стая, в това число и кошарата с намиращото се в нея бебе, а оттова и цялата къща. В резултат на действието на пожара почнал да се отделя въглероден окис.

Бебето вдишало отделящия се при горенето въглероден окис и се отровило, в резултат на което настъпила и гибелта му, съгласно съдебно-медицинската експертиза. А.С. тръгнала да се прибира към дома си и още на улицата видяла, че от къщата излизал мощен пушек и огън. Опитала да влезе в спалнята, с цел да избави детето си. Отворила вратата и оттова почнали да излизат огромни пламъци. Тя не могла да стигне до детето, излязла на открито и почнала да вика за помощ. Намокрила се цялата с вода и още веднъж се пробвала да влезе вътре, само че не виждала нищо от гъстия черен пушек. Някой от съседите я извадил от къщата и тя изпаднала в потрес, след което се опомнила в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Била й оказана здравна помощ. Пожарът бил загасен от чиновници на РДПБЗН – Стара Загора, след което бил осъществен оглед на местопроизшествието.

По делото са разпитани очевидци, направени експертизи, приобщени материални доказателства и др.  Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР