Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж
Коментари Харесай

Крадец на медни тръби повредил кислородната инсталация на болница в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен и задържа 34-годишен мъж за разваляне на кислородно-подаваща апаратура на Университетската болница " Проф.д-р Стоян Киркович " в Стара Загора, осведомят от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Инцидентът е станал на 20 ноември, тази година.

Мъжът е смачкал съзнателно медна проводна тръба за О2, от която е изтекло неустановено все още количество О2. Извършено е закононарушение по член 216 алинея 5 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

По първични данни Ж.И. забелязал, че по стена на постройката на болничното заведение е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Хванал я с ръце и почнал да я дърпа и огъва, като по този начин провокирал щета на кислородно-подаващата апаратура на болничното заведение. Подаден е сигнал в полицията. Тръбата е била част от апаратура за О2 към Онкологичното поделение на болничното заведение. Подаването на О2 не е било прекратено, единствено налягането е спаднало, като е нямало директна заплаха за болните. Повредата е била отстранена.

Обвиняемият Ж.И. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес Районната прокуратура-Стара Загора е внесла искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. Той е бил осъждан и преди, прецизират от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР