Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 23-годишен румънски гражданин за

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 23-годишен румънски гражданин за
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем румънец за трафик на 25 мигранти през България

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен 23-годишен румънски жител за трафик на 25 мигранти от Афганистан.
Той е бил хванат на 6-ти март по време на превозването по автомагистрала „ Тракия “. Превозвал ги с товарен автомобил „ Ситроен Джъмпер “. Един от африканците е с ненавършени 16 години. С румънеца се свързал негов съотечественик и му предложил да изкара пари от транспорт на мигранти в България. Двамата отишли до столицата им Букурещ, където против 500 евро водачът наел автомобила. Изпратена му била локация, от която да вземе чужденците. Той трябвало да чака в кабината на автомобила, без да слиза от нея.
На 6-ти март те се качили в колата. Малко по-късно автомобилът, управлявал от М.С., бил спрян от полицейски патрул на км 205 на автомагистрала „ Тракия “ в обл. Стара Загора.   
По делото е открито, че афганистанските жители се договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България против към 3000 евро на човек. Били превозени с микробус до оградата на турско-българската граница. През нощта със сгъваеми стълби, придружавани от водачи, минали на територията на България. Вървели пешком към 3-4 дни. В уречения ден достигнали до място, където ги чакал товарният автомобил.
С разпореждане на наблюдаващ прокурор обвиненият М.С. е арестуван за период от 72 часа. Днес Районната прокуратура н Стара Загора ще внесе искане в Районния съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР