Районна прокуратура-Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев и

...
Районна прокуратура-Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев и
Коментари Харесай

Бабаитът, рязал Дебора - с нови обвинения

Районна прокуратура-Стара Загора сплотява двете следствия по отношение на Георги Георгиев и ще му повдигне още обвинявания.

Това излиза наяве от известие на обвинителите.

Както е известно, охранителят от чалготека провокира бурно публично неодобрение, откакто садистично наряза 18-годишната си другарка и я острига гола глава. После експертиза сподели, че това е  " лека теесна " щета и по тази причина Георгиев не можа да остане даже в ареста - тъй като прокуратурата го притегли за междинна.

Заради случая по гледище на Борислав Сарафов с поста си се раздели зам. окръжният прокурор на Стара Загора.

Така след това на младия мъж бе повдигнато второ обвиняване - за закана за ликвидиране на Дебора. И към този момент - на база на него той остана в предварителния арест. Оказа се, че неведнъж е заплашвал момичето - и посредством обществени мрежи, и онлайн, и това е можело да провокира у нея съществени учредения да се тормози, че ще осъществя заканите си.

Сега след няколко експертизи - петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства.

Предстои да издигнат и още обвинявания за 3 закононарушения против Дебора. Две от тях са за насила посредством мощ и към този момент за междинна телесна щета, при това с особена свирепост, защото се оказва, че момичето е имало черепно-мозъчна контузия и мозъчен оток.

Формулирани, обвиняванията наподобяват по този начин:

- че на 26.06.2023 г.  в  гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Д.М. да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник.

- с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на Д.М. двустепенна средна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото.

Третото към този момент е упоменатата закана за ликвидиране.

Ето и целия текст на прокурорското известие:

Районна прокуратура-Стара Загора сплотява двете следствия по отношение на Г.Г. и ще му повдигне нови обвинявания

След осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число допълнителeн разпит на потърпевшата Д.М., писмени доказателства, в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на потърпевшата, направените изводи по назначените експертизи – сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства по отношение на Г.Г. (на 26 г.) и следва да му издигнат нови обвинявания.

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения - по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс, по член 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г.  в  гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Д.М. да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на Д.М. двустепенна средна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток  и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс по отношение на Д. М.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР