Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 44-годишния И.Н.

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 44-годишния И.Н.
Коментари Харесай

Разкриха подла измама със земеделски земи край Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 44-годишния И.Н. Той е упрекнат в заграбване на суми по продажби на няколко парцела в района.

В качеството си на прокурист на две лица, мъжът умишлено е работил срещу законните ползи на представляваните, подписвайки от тяхно има като продавач нотариални актове за покупко-продажба на личните им недвижими парцели, без да им изплати след това продажната цена, като от действията са последвали обилни вреди – 8 638 лв. за единия потърпевш и 24 039 лв. за втория потърпевш – закононарушение по член 217 ал.4 във вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

Той е упрекнат и за това, че от 16 април 2018 година до 8 май 2018 година, в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, незаконно е присвоил непознати движими движимости – пари в размер на 405 лв., които е владеел и пазил – закононарушение по член 206 ал.1 във вр. член 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият И.Н. бил наел офиси в с. Ръжево Конаре и с. Калояново, обл. Пловдив, като представител на сдружение за придобиване, отдаване чартърен, търговия със земеделска земя и други

През 2015 година стара жена от с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, решила да продаде наследствените си парцели – ниви. Нейна позната я насочила към обвинения И.Н. Пострадалата го упълномощила да продаде от нейно име притежавани идеални елементи от ниви, което обвиненият сторил, само че не й предал парите, получени за земеделските земи.

През април 2017 година обвиненият И.Н. се срещнал с двама мъже от с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, които желали да се откажат от наследствени парцели. Обвиняемият ги убедил, че би трябвало да подпишат документ, с който категорично да заявят отхвърли си от завещание. Двамата се съгласили, като не обърнали внимание на наличието и без да схванат упълномощили обвинения да продава техни наследствени аграрни парцели - ниви и оризища, което той направил.

Впоследствие един от потърпевшите инцидентно научил за покупко-продажбите. Когато се свързал с обвинения, той обяснил, че продадените парцели ще бъдат върнати, само че това не се случило. И.Н. не предал на двамата потърпевши парите от продадените ниви – 8 638 лева за единия и 24 039 лв. за втория очевидец.

През месец април 2018 година различен притежател на земеделска земя в землището на с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, се свързал с И.Н. и изискал да продаде негови ниви. Обвиняемият му декларирал, че са му нужни пари за информации и други такси. Пострадалият му предал 405 лв., като получил две квитанции, че сумата ще бъде употребена за информации за лица, за тежести и други По-късно обвиненият обяснил, че договорка за нивите не била изповядана. Въпреки че обещавал да върне парите, той не сторил това.

По делото са осъществени експертизи, разпитани очевидци, приложени документи и други Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР