В рамките на 50-ите юбилейни Празници на културата Мездра -

...
В рамките на 50-ите юбилейни Празници на културата Мездра -
Коментари Харесай

Артистично семейство подреди съвместна художествена изложба в Община Мездра

В рамките на 50-ите юбилейни Празници на културата " Мездра - май " артистичното семейство Боряна Георгиева-Ганчева и Дарин Ганчев подреди взаимна художествена галерия (скулптура и графика) в Община Мездра. Вернисажа почетоха близки, сътрудници и другари на двамата млади създатели, които са приключили Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино и Националната художествена академия, а сега са преподаватели в гимназията в Кунино.
 
Експозицията включва 13 творби на изобразителното изкуство - 7 статуи ( " Меланхолия ", " Симона " и композицията " Начало " на Боряна Георгиева-Ганчева, " Детайл ", " Череп ", " Глава " и композицията " Глава " на Дарин Ганчев) и 6 графични рисунки ( " Голо тяло " 1, 2 и 3 и " Композиция " 1, 2 и 3 на Боряна Георгиева-Ганчева).
 
" Серията творби на Боряна Георгиева-Ганчева, носещи наименованията " Композиция " 1, 2 и 3, са в дребен формат и съставляват изящни етюди на голи женски фигури, изпълнени с акварел върху картон, сподели при откриването на изложбата нейният куратор Светла Дамяновска.
 
Тези работи са доста естетски, изпълнени спестовно и частично посредством подмятане на формите, само че с красиво откроени елементи, които са акцентите на творбите. Същото важи и за по-голямоформатните " Голо тяло " 1, 2 и 3. Те са в строга черно-бяла естетика, фини изображения на моделите и не на последно място-  професионално завършени и рамкирани.
 
Темата за анатомичната женска хубост е претворена и в скулптурата " Меланхолия ", и в бюста " Симона ", а комбинацията от два бронзови релефа и два орелефа показва мъжкото и женското тяло в единна комбинация.
Впечатляващи са и творбите на Дарин Ганчев " Детайл ", " Череп ", " Глава " и композицията " Глава ".
 
 Артистично семейство подреди взаимна художествена галерия (скулптура и графика) в Община Мездра Артистично семейство подреди взаимна художествена галерия (скулптура и графика) в Община Мездра Източник: Община Мездра
Неговите произведения носят отпечатъка на личен почерк - реализмът при пресъздаване на обектите е комбиниран с премерена и метафизичен натоварена стилизация и неговите " неми " лица (без уста, само че с доста изразителни очи) приковават вниманието.
 
Творбите на Боряна и Дарин Ганчеви взаимно се допълват и резултатът е една хармонична и високохудожествена експозиция. ", акцентира в умозаключение Дамяновска.
 
 Изложба на Боряна и Дарин Ганчеви Изложба на Боряна и Дарин Ганчеви Източник: Община Мездра
" Опитали сме се в нашата галерия по този начин да подредим нещата, че те взаимно да се допълват и посредством контраста на формите, една от друга, творбите ни да изпъкват, показа Боряна Георгиева-Ганчева. Благодаря на Община Мездра за поканата и на всички, които участват тук ".
 
От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави Боряна и Дарин Ганчеви със взаимната им галерия и им пожела нови креативен триумфи.
 
Изложбата може да бъде прегледана всеки работен ден до 14 юни във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра.
 
 Артистично семейство подреди взаимна художествена галерия (скулптура и графика) в Община Мездра Артистично семейство подреди взаимна художествена галерия (скулптура и графика) в Община Мездра Източник: Община Мездра
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР