Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж от пощенски

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж от пощенски
Коментари Харесай

Задържаха извършителя на обира на пощата в село Катуница

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за осъществен обир от пощенски клон в с. Катуница, арестуван е 34-годишен мъж , оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Ако причинителят бъде приет за отговорен го чака наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.

В хода на следствието е открито, че причинителят е В.Н., на 34 година Мъжът е престъпно проявен. В обедните часове на 08.02.2022 година, той влезнал в пощенския клон в село Катуница и създал изстрел с газов револвер, ориентиран към земята. Той изискал от служителката да му даде парите за пенсиите. Служителката в пощенския клон му предала сумата от 3120 лв., сложена в платнена торба. След което В.Н. напуснал пощенския клон.
 Катуница под обсада след въоръжен обир на поща Обновена
Катуница под обсада след въоръжен обир на поща

Обирджиите отмъкнали към 4000 лева

Няколко часа след подаване на сигнала в полицията В.Н. е бил открит и арестуван. В него е била открита е платнената торба, съдържаща цялата отнета сума. Извършени са голям брой следствени дейности, измежду които пет огледа на местопрестъпление, разпити на петима очевидци, назначени са експертизи, приобщени са записи от охранителни видеокамери и други

Очаква се в най-кратки периоди В.Н. да бъде притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателния кодекс, след което ще бъде постановено и задържането му за период до 72 часа. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив.

Работата по случая продължава .
 Цялата сума от обира в Катуница е открита
Цялата сума от обира в Катуница е открита

Обирдията е бил седнал на маса и с приятели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР