Районна прокуратура-Пловдив е задържала за 24 часа 38-годишна майка на

...
Районна прокуратура-Пловдив е задържала за 24 часа 38-годишна майка на
Коментари Харесай

Майка на 3-годишни близнаци в ареста след съмнение за домашно насилие

Районна прокуратура-Пловдив е задържала за 24 часа 38-годишна майка на близнаците. Тригодишните братче и сестричка са признати в болница с голям брой пострадвания по тялото, като положението на едно от децата е доста тежко.

„ Момченцето е с тежък кръвоизлив в мозъка и с заплаха за живота. Беше му направена хирургична намеса ”, обяси старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив пред Нова тв.

Илков уточни още, че най-вероятно майката не е полагала нужните грижи за двете деца. Съмненията са, че децата може да са и жертви на домашно принуждение.

Жената, от своя страна, твърди, че момченцето се е намирало в детското креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент от стената. 

Според лекарите близнаците са мощно недохранени и тежат колкото няколкомесечни бебета. 

След инцидента жената е арестувана за 24 часa. В хода на следствието станало ясно, че тя отглежда сама двете си деца, а бащата се намира в чужбина, където работи. По време на задържането майката е била в нетрезво положение

От прокуратурата оповестяват, че e осъществен оглед на местопрестъпление и сега се разпитват очевидци по делото. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да откри типа и механизма на причиняване на телесните повреди, прави се и още един оглед на местопрестъпление.

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебното произвеждане за закононарушение за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи, без контрол и с това е основал заплаха за неговото физическо развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР