Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Предадоха на съд агресивен мъж от Вълчедръм, обиждал полицаи в Монтана

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Й.А., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 15.04.2021 година автоконтрольорите в ОД на Министерство на вътрешните работи Монтана спрели лек автомобил, м. „ Ауди “, в региона на бул. „ Арнолди “. След прекъсването на колата лидерът й почнал да вика и отказал да показа документи на чиновниците на реда. Мъжът се държал надменно, отправял обидни и нецензурни думи към полицейските чиновници. За оказване на подпомагане на мястото пристигнали сътрудниците им. При качването на буйстващия водач в служебния автомобил за превозване в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, той гневно се съпротивлявал и блъснал с крайник единия от представителите на реда.
Водачът траял да се държи нападателно и откакто бил закаран в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, където предизвикал и обиждал присъстващите, отправял закани към полицията като институция.
При опит за осъществяване на сказка с мъжа, който непрестанно викал, била открита самоличността му – Й.А. от Вълчедръм. Бил му формиран акт за определяне на административно нарушаване за отвод от осъществяване на инспекция за приложимост на наркотични субстанции и техни аналози, който той отказал да подпише.
Установено е, че агресивното държание на Й.А. почнало по-рано същия ден още в бранш „ Пътна полиция “ на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана. Той бил отишъл за вписване на автомобил, като останал неудовлетворен от нуждата да изчака реда си. Вдигнал скандал, на всеослушание отправял обиди към институцията, изискал да подаде тъжба без изтъкване на имената си и да се срещне с началника на бранша. След вписване на автомобила си обвиненият напуснал постройката.
По водено досъдебно произвеждане са събрани доказателства за проявена от Й.А. безпричинна експанзия към полицейските чиновници и цялата институция, както и жестоко нарушение на публичния ред.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР