Районна прокуратура-Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу С.Б., привлечен

...
Районна прокуратура-Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу С.Б., привлечен
Коментари Харесай

Обвиняем за измама на възрастна е предаден на съд 

Районна прокуратура-Монтана внесе в съда обвинителен акт против С.Б., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

През 2019 година пенсионерката Е.Д. се срещнала с мъж, който постоянно посещавал нейните съседи в гр. Монтана и й се показал като Георги. Жената му споделила за желанието си да бъде настанена в дома за остарели хора в гр. Берковица. Той пък декларирал, че има връзки в тази институция, само че се нуждае от средства, с цел да промени непрекъснатия й адрес. Това събитие, съгласно него, щяло да улесни настаняването й. Пенсионерката почнала да му дава пари, като за задачата теглела заеми от банки и небанкови финансови институции.

При кандидатстването и приемането на заеми Е.Д. постоянно била придружавана от въпросния Георги, който се представял за неин внук. На собствен ред той й обещавал, че персонално и за своя сметка ще заплаща вноските по заемите.

През интервала на 2019 година до м. април 2020 година старата жена сключила 5 контракта за заеми и заеми. Освен това взела за Георги мобилен телефон на погашение и му изпратила парична сума посредством системата за разплащане EasyPay.

В хода на следствието е била открита самоличността на мъжа, въвел в подвеждане Е.Д. – обвиненият С.Б. В реалност той не бил подхванал никакви дейности, които да свидетелстват за желанието му да спомага на дамата за настаняването й в дома за остарели хора.

Възбуждайки и поддържайки подвеждане у потърпевшата, за да набави за себе си имотна полза, обвиненият придобил пари и движимости на обща стойност 3369 лв..

Обвиняемият е признал виновността си. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ подписка “.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР