Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, предаде на

...
Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, предаде на
Коментари Харесай

Дадоха на съд трима, нападнали и обрали баба в Берковица

Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Берковица, съобщи на съд А.И. (на 22 години), Д. И. (на 26 години) и Г. И (на 28 години) по обвиняване за осъществено от тях закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 08.09.2021 година 84-годишната В.К. се прибирала към дома си на ул. „ Цар Асен “ в Берковица. Стигайки до жилището си, дамата извадила ключове. В идващия миг била нападната от единия от обвинените, които я наблюдавали, като вървели след нея. От удара по гърба потърпевшата залитнала и паднала на тротоара. Грабителите внезапно издърпали чанта от ръцете й и избягали.
В.К. се наранила, уплашила се и почнала да вика за помощ. Успяла да влезе в дома си и се обадила на щерка си, която алармирала полицията за случилото се. Извършителите на незаконното действие са били открити.
По делото е била осъществена оценителна експертиза на отнетите от потърпевшата движимости – портмоне със сумата от 14.80 лв., банкова карта и мобилен телефон. Освен това в чантата имало органайзер с документи за осъществена имунизация, дамски шалове и други персонални такъми.
Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 99.60 лв..
Тримата обвинени са признали виновността си. Предстои делото против тях да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР