Районна прокуратура - Добрич постигна осъдителни присъди за седем чужди

...
Районна прокуратура - Добрич постигна осъдителни присъди за седем чужди
Коментари Харесай

Задържаните край Добрич мигранти от Ивицата Газа с условни присъди и по 500 лв. глоба

Районна прокуратура - Добрич реализира неоправдателни присъди за седем непознати жители, незаконно минали държавната граница.

На 31 октомври 2023 година група от седем мъже, минали без позволение границата на Република България, била арестувана в село Карапелит. Всеки от групата бе наказан с „ отнемане от независимост “ за период от 8 месеца, като изтърпяването на наказването му бе отсрочено с 3 години изпитателен период. Чужденците ще би трябвало да заплатят и санкция в размер на 500 лв. за всеки.

Според информацията, събрана по случая, непознатите жители тръгнали от Ивицата Газа и са от Израел. След като минали през територията на турската страна, достигнали до границата с Република България и незаконно влезнали в страната на неустановено все още място. След тридневен преход в гориста околност, били подкрепени от трима българи, които трябвало против възнаграждение да ги транспортират до София. Целта на непознатите жители била да доближат до Западна Европа. Вместо това те били отведени до село Карапелит, област Добрич, и оставени в къщата на една от арестуваните за подпомагането им, където им били поискани в допълнение пари за дотъкмяване на ангажимента. Чужденците съумели да избягат и потърсили помощ от локални поданици, които ги отвели до полицейско ръководство.

Одобрените от Районен съд – Добрич съглашения не подлежат на обжалване и са дефинитивни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР