Районна прокуратура–Благоевград, с внесения в съда обвинителен акт, повдигна обвинение

...
Районна прокуратура–Благоевград, с внесения в съда обвинителен акт, повдигна обвинение
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за закана с убийство и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура–Благоевград, с импортирания в съда обвинителен акт, повдигна обвиняване на С.С. за осъществени от него закононарушения по член 144, алинея 3 и по член 296, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс – закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение и несъблюдение на правосъдна заповед.

Обвиняемият С.С. бил женен за И.М. от 2004 година Мъжът постоянно проявявал психическо и физическо принуждение над брачната половинка си. Поради надълбоко и непоправимо разстройство на брака двамата се разделили през 2020 година и понастоящем са разведени.

Спрямо С.С. е била издадена правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение, с която му е било неразрешено да доближава местата за обществени контакти и отдих на И.М.

На 21.08.2021 година дамата била с щерка си на детската площадка наоколо до кооперацията, в която живеели. Докато детето играело, тя седяла на скамейка. Изненадващо обвиненият се появил на същото място и я доближил. Бил засегнат от незаплатените от някогашната му брачна половинка битови сметки. С.С. викал, обиждал я, замахнал против нея с ръка и я заплашил. След това напуснал местопроизшествието.

С дейностите си С.С. провокирал състоятелен боязън у И.М. за живота й.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР