Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе

...
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе
Коментари Харесай

Предадоха на съд обвиняем за грабеж над жена в гр. Бяла Слатина

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Ц.Д., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него престъплениепо член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

През интервала м. март 2023 – м. май 2023 година обвиненият живеел на фамилни начала с Н.Н. По време на взаимното им общуване сред тях имало недоразумения, като се стигало и до физическо принуждение от страна на мъжа.

Сутринта на 05.05.2023 година в гр. Бяла Слатина дамата вървяла с щерка си по улица в региона на куриерска компания, когато я пресрещнал Ц.Д. Недоволен от това, че тя не му дала отговор на телефонно позвъняване, я блъснал в ухото.

Пострадалата се затичала към отсрещната страна на улицата, само че обвиненият я настигнал. Избутал я до бариера, хванал я с ръка за шията и я натискал с лакътя. Въпреки виковете на дамата той траял да я души. Издърпал от ръката ѝ телефон и я заплашил с побой.

Служители на куриерската работа станали очевидци на случая. Казали на нападателя да спре, на той им споделил да не се намесват, като в противоположен случай щяло да има последици и за тях. Впоследствие продал телефона за 50 лв..

Пострадалата Н.Н. подала сигнал в Районното ръководство на полицията, след което била прегледана от правосъден доктор. Незаконно отнетата движимост била открита.

По досъдебното произвеждане са осъществени експертизи – съдебномедицинска, съдебнооценителна ивидеотехническа.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР