Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми и задържа по

...
Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми и задържа по
Коментари Харесай

Спипаха румънец и българин с мигранти край Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив, притегли като обвинени и задържа по две досъдебни производства П. Г., румънски жител, и българина И. П.  за подпомагането на сирийски жители да минават нелегално през страната.

На 12 юли 2023 година на автомагистрала „ Тракия “ в землището на с. Бенковски полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил – ван, марка „ Пежо “. Колата управлявал румънецът  П. Г. Установено е било, че в купето на автомобила и в багажника пътували 12 чужденци – жители на Сирия, всички мъже, без документи за идентичност. Две от лицата били под 16-годишна възраст. Групата е минала от Турция в България през „ зелена “ граница. Чужденците са желали да стигнат до Германия и Холандия. П.Г. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

По второто досъдебно произвеждане 20-годишният български жител И.П. е упрекнат, че на 13.07.2023 година в землището на с. Труд превозвал 7 сирийци. Ти били качени в лек автомобил,  измежду тях също имало чужденци под 16 години. И. П. е и с обвиняване, че е карал след приложимост  амфетамин и метаамфетамин, както и в опит да избяга от полицията.  На 13 юли 2023 година в региона на автомагистрала „ Тракия “  полицейски чиновници подали сигнали за прекъсване на лек автомобил „ Пежо “, ръководен от И.П. Той не се подчинил на разпорежданията им и отбил по разклона на с. Труд. Близо до стопанска сграда автомобилът е бил спрян, като И.П. се опитал да избяга. Той е бил арестуван от полицейските чиновници. 

И.П. е арестуван за период до 72 часа и също следва съдът да реши дали да го остави в ареста. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР