Районна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Л.

...
Районна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Л.
Коментари Харесай

 РП -Перник вкарва в съда мъж от Радомир, заплашвал с убийство и рекетирал съгражданин  за близо 200 000 лв.

Районна прокуратура – Перник притегли в качеството на обвинен Л. Д. (на 36 години) по формирано досъдебно произвеждане за рекет и закани за ликвидиране.

На 12. 10. 2022 година в гр. Радомир обвиненият Л. Д. заплашил с принуждение 34-годишния А. К. С цел да принуди потърпевшия да съобщи парични суми в размер на 47 000 евро и 100 000 лв. на други лица, той му декларирал, че ще бъде запалено фамилията и имуществото му. Престъпното действие било съпроводено със опасност за ликвидиране и причиняване на лека телесна щета.

По делото е открито, че на 16. 01. 2023 година и 17. 01. 2023 година за да набави за себе си имотна полза Л. Д. принудил А. К. да му съобщи част от поисканата от него парична сума. В резултат на дейностите на обвинения на потърпевшия била породена имотна щета в размер на 1 000 лв..

С разпореждане на прокурор обвиненият Л. Д. е арестуван за период до 72 часа. Разследването продължава взаимно с Групово дело „ БОП “.

Предстои Районна прокуратура - Перник да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР