Районна прокуратура – Павликени в четвъртък внесе в съда искане

...
Районна прокуратура – Павликени в четвъртък внесе в съда искане
Коментари Харесай

Прокуратурата в Павликени иска постоянен арест за двама телефонни измамници

Районна прокуратура – Павликени в четвъртък внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ във връзка с двама мъже от гр. Ветово направили опит за телефонна машинация на възрастно семейство.

Прокуратурата е привлякла Петър Г./на 43 години/ и Димитър З. / на 41 години/ в качеството на обвинени за това, че на 19 септември в Павликени, представяйки се за длъжностни лица – проверяващ служител на реда и полицейски чиновник пробвали да излъгват възрастно семейство. Мошениците декларирали, че ще спомагат на внука им да избегне наказателна отговорност и че спомагат на полицията за залавяне на телефонни измамници и с това да им причинят имотна щета в размер на 2000 лв.. Потърпевшите обаче алармирали полицията и причинителите били хванати откакто им бил квалифициран капан.

В хода на следствието са разпитани очевидци, приобщени са материални доказателства, осъществени са огледи, претършуване и изземване. Установени са причинителите и с разпореждане на областен прокурор са арестувани за период от 72 часа, за довеждането му пред съд за установяване на мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на двамата направили с претекстовете, че от събраните по делото доказателствата може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието. За това действие закона планува наказване отнемане от независимост до 10 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора на имуществото на отговорния. Налице е действителна заплаха двамата причинители да се укрият или да извършат друго закононарушение, с оглед събитието, че действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив. И двамата са със съществени правосъдни досиета – Петър Г. има 13 осъждания за измами и обири, а Димитър З. – 28 осъждания за измами и обири.

Предстои съдът да се произнесе по настояването на прокуратурата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР