Районна прокуратура – Ловеч привлече в качеството на обвиняеми двама

...
Районна прокуратура – Ловеч привлече в качеството на обвиняеми двама
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа двама обвиняеми за грабеж на бензиностанция в Златна Панега

Районна прокуратура – Ловеч притегли в качеството на обвинени двама мъже за обир на бензиностанция в с. Златна Панега. С разпореждане на наблюдаващ прокурор те са арестувани за период до 72 часа, като ще бъдат импортирани претенции пред Районен съд – Тетевен за взимане на ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на двамата причинители.

На 12.02.2023 година в районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Ябланица е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс за това, че на същата дата, към 22.25 часа от бензиностанция в с. Златна Панега, две маскирани лица, посредством потребление на мощ, са лишили сумата от 2 750 лева от владението на чиновник на бензиностанцията, с желание незаконно да я присвоят, като парите са благосъстоятелност на комерсиалното сдружение.

Работата по откриване на закононарушението е почнала неотложно под управлението и наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч. Извършен е оглед на местопрестъпление. Разпитани са очевидци. Една от служителките е освидетелствана за телесните повреди, нанесени ѝ от причинителите.

На 13 и 14 февруари са извършени голям брой оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи - Ябланица, районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи - Луковит и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД Министерство на вътрешните работи - Ловеч, вследствие на които са открити причинителите на грабежа - 26-годишен мъж от гр.Луковит и 19-годишен мъж от с.Дерманци. В хода на работата е открито, че един от причинителите е някогашен чиновник в бензиностанцията. Изяснява се съпричастността към грабежа на още две лица – мъже на 19 години.

В хода на процесуално-следствените дейности и последвалите претърсвания в жилища, населявани от лицата, е открита парична сума на обща стойност 1850 лв., за които е открито, че са част от отнетите пари, както и други движимости и предмети, имащи отношение към закононарушението.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура – Ловеч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР