Районият съд в Пловдив налoжи днес наказания на фенове на

...
Районият съд в Пловдив налoжи днес наказания на фенове на
Коментари Харесай

Големи наказания за феновете на Левски в Пловдив

Районият съд в Пловдив налoжи през днешния ден санкции на почитатели на " Левски " (София) за разваляне на непознато имущество по време на багра посред им на стадиона в Коматево по време на снощния мач с Ботев (Пловдив) от седмия кръг на Първа лига.

Още по тематиката:

Ето известието от правораздавателниия орган по случая:

На 27 септември тази година от 1-во, 4-то, 5-то и 6-о районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив са импортирани в Районен съд Пловдив общо 40 броя актове за констатиране на нарушаване на чл.21, т.13 от Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/ против 40 лица, въз основа на които са формирани 40 производства по реда на ЗООРПСМ.
Производствата са формирани, за това, че на 26 септември тази година към 21,30ч. при осъществяване на спортно мероприятие на състезателен комплекс " Ботев 1912 " в гр.Пловдив, кв. " Коматево ", ул. " Воден " 2 от седми кръг на Първа професионална футболна лига на България по футбол сред тимовете на ПФК Ботев Пловдив и Левски София, по време на мача в обособената зона на почитателите на столичния отбор арестуваните лица правят дейности по разваляне на непознато имущество - железни заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят пластмасови седалки при сборичкване с други сини последователи.

Всички 40 каузи са прегледани в открити правосъдни съвещание на 27 септември от няколко правосъдни състава.
На 26 от нарушителите Съдът наложи наказване " Безвъзмезден труд в интерес на обществото " за период от 60 /шестдесет/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбина " за период от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказване " Безвъзмезден труд в интерес на обществото " за период от 80 /осемдесет/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбина " за период от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказване " Безвъзмезден труд в интерес на обществото " за период от 80 /осемдесет/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбина " за период от две години и два месеца.

На един от нарушителите Съдът наложи наказване " Безвъзмезден труд в интерес на обществото за период от 100 /сто/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбина " за период от две години.

На 7 от нарушителите Съдът наложи наказване " Безвъзмезден труд в интерес на обществото за период от 100 /сто/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбинза период от две години и шест месеца.

И на един от нарушителите наказването е " Безвъзмезден труд в интерес на обществото за период от 120 /сто и двадесет/ часа и насилствена административна мярка " Забрана за навестяване на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от две години и шест месеца.

Решенията не са дефинитивни и подлежат на обжалване и митинг в период от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд - Пловдив на касационните учредения планувани в Наказателно-процесуален кодекс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР