Районен съд – Враца осъди „Хубев“ ЕООД да заплати на

...
Районен съд – Враца осъди „Хубев“ ЕООД да заплати на
Коментари Харесай

Районен съд-Враца осъди Хубев да плати близо 25 бона на държавата

Районен съд – Враца осъди „ Хубев “ ЕООД да заплати на съображение член 59, алинея 1 от Закона за отговорностите и договорите на Държавата, представлявана от регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров, сумата от 24 765 лева Със същата се е обогатил безпричинно от използването на парцели държавна благосъстоятелност в интервала 2017г. – 2022г., ведно със законната рента върху тази сума.
Припомняме, че на 14.12.2021г. комисия от Областна администрация – Враца, при планова инспекция на фактическото положение на недвижими парцели – частна държавна благосъстоятелност във Враца, откри, че тези парцели се държат без правно съображение от „ Хубев “ ЕООД.



Въз основа на заповед на регионалния шеф Стефан Красимиров от 14.01.2022г. парцелите бяха конфискувани и върнати във фактическо притежание на страната. Областният шеф издаде и наказателно разпореждане, с което наложи санкция в размер на 5000 лв. на шефа на комерсиалното сдружение, а на 14.03.2022 година заведе в Районен съд - Враца от името на Държавата против „ Хубев “ ЕООД и иск за безпричинно обогатяване.
В решението си съдът намира за несъмнено, че собствеността на парцелите е държавна, че „ Хубев “ ЕООД е употребил пространства и паркоместа, без да са предоставени по съответния ред, и че по този метод е лишил Държавата от опцията да ги употребява или отдава чартърен, което води до обогатяване на ответника и обедняване на ищеца. По тези аргументи исковата рекламация е почетена в цялостен размер.
Решението на Районния съд може да се апелира в 2-седмичен период пред Врачански областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР