Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените

...
Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените
Коментари Харесай

Нинова вдига революция: Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда

" Районен съд Пловдив разгласи за оскъдна клаузата за нарастване цените на мобилните услуги. Макар и единствено на първа инстанция, решението е показателно. Докато бях министър на стопанската система и промишлеността издадохме заповед, с която блокирахме поисканото тогава нарастване за две години. Съдът удостовери на две инстанции нашата заповед ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Има и европейска инструкция, която споделя, че всеки консуматор може да се откаже от услугата без да заплаща неустойки. А в България в случай че се откажат би трябвало да заплащат наказателна клауза. Това е парадокс. И още нещо: цената се подвига автоматизирано с растежа на инфлацията, а заплати, пенсии, компенсации в никакъв случай не се усилват автоматизирано. Не може да се разчита на сглобката да ни отбрани от произвола на монополисти и корпорации.

И тъй като желаеме да живеем в правова европейска страна, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте всеобщо тъжби в районните съдилища в цялата страна. Да надигнем против ограбването и лобисткото държавно управление силата на правото и закона. Те са на наша страна ", прикани Нинова, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР