Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Затвор и глоба за мъж, карал БМВ-то си надрусан в Монтана

Районен съд – Монтана утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на обвинения Р.К.П. за наказване от 4 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за ръководство на лек автомобил след приложимост на опиати.
На 4 януари 2021 година в Монтана чиновници на Министерство на вътрешните работи открили, че Р. К. П. кара лек автомобил “БМВ “ модел „ 525 ТДС” под въздействието на наркотични субстанции. Проверката с техническо средство “Drug Test 5000 “ установила, че лидерът е използвал амфетамин. Пред съда 23-годишният Р. К. П. се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 4 месеца „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен общ режим, както и да заплати 400 лв. санкция. Според съглашението обвиненият се лишава и от право до ръководи МПС за период от 12 месеца.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
В правосъдното съвещание Районният съд приведе в осъществяване и предходно наказване на Р. К. П. от 10 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, наложено му още веднъж от районен съд - Монтана с влезнала в действие Присъда по НОХД № 1715/2019 година за нарушение Закона за придвижване по пътищата - шофиране през 2017 година на МПС в Монтана с превишена скорост и нанасяне междинна телесна щета на пешеходка. Тъй като последното закононарушение – ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, е осъществено в изпитателния период на предходното наказване, то би трябвало да бъде приведено в действие и да бъде изтърпяно при общ режим, съобщи съдът.
Това определение може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР