Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и

...
Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и
Коментари Харесай

Осъдиха трима, задигнали над 200 литра ракия в Монтанско

Районен съд-Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и отбраната на подсъдимите М. В. К., А. П. С. и И. Г. П. за санкции – 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за първия, 1 година „ Лишаване от независимост “ условно за втория и „ Пробация “ за третия, за осъществените от тях обири на 216 литра домашна ракия.
Според документите по делото на неустановена дата при започване на месец март 2019 година до 18 март 2019 година в с. Якимово, област Монтана, М. В. П. в съучастничество, като съучастник с А.П.С., лишил 70 литра домашна ракия на стойност 420 лв. от владението на Н.К.Г. и на неустановена дата през същия месец още веднъж в Якимово, в съучастничество с И.Г.П. лишил от същата собственичка 146 литра домашна ракия на стойност 876 лв..
Пред съда подсъдимият М.В.К. – с главно обучение, незает, осъждан, понастоящем в пандиза във Враца, където изтърпява наказване „ Лишаване от независимост “, се призна за отговорен за двете обири на домашна ракия, осъществени в съучастничество, и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен „ общ “ режим. Подсъдимият А. П. С. - с главно обучение, незает, осъждан, също се призна за отговорен за кражбата на 70 литра домашна ракия в съучастничество като съучастник с М. В. К. и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период.
И третият обвиняем И. Г. П. – с главно обучение, незает, неосъждан, се призна за отговорен, че при започване на м. март в Якимово, като малолетен, само че можещ да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, в съучастничество като съучастник с М.В.К. лишил 146 литра домашна ракия от Н.К. Г. и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ с пробационни ограничения:
1. Задължителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице, два пъти седмично за период от 8 месеца
2. Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 8 месеца.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР