Районен съд– Кюстендилвземярказа неотклонение Задържане под стража“по отношение награжданин на

...
Районен съд– Кюстендилвземярказа неотклонение Задържане под стража“по отношение награжданин на
Коментари Харесай

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за гражданин на Афганистан, преминал незаконно границата на страната със Сърбия

Районен съд– Кюстендилвземярказа неотклонение „ Задържане под стража “по отношение награжданин на Афганистан,привлеченот прокуратуратав качествотомуна обвинен за закононарушение по чл.279, ал.1 от Наказателен кодекс, за това че на 01.01.2024г.,в региона нас.Долно Уйно,област Кюстендил,е влезнал през границата на страната с Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта. Обвиняемият Ш. Карими е на 24 години и има немско удостоверение за ръководство на МПС, както и позволение за престояване в Република Германия, само че с изминал период на годност.

От събраните по делото доказателства, включително и свидетелски показания, следва първичен извод, че обвиненият есъпричастен къмпрестъплението, за което им е повдигнато обвиняване, по член 279, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Налице е и втората причина за взимане на мярка за неотклонение„ Задържане под стража “, а точно: заплаха да се укрие или да извършидруго закононарушение. Обвиняемиятебезвалидни личнидокументи, нямаустановеноместожителствона територията на Р. България, заради което съдът смята, че са налицевсичкипредпоставки за уважаване на исканетона прокуратурата.

Определението на районен съд - Кюстендил, с което по повод на24- годишния жител на Афганистане взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “,подлежина обжалванес частна тъжба и частен митинг,пред Окръжен съд- Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР