Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Условна присъда и 5 бона глоба за трафикант, превозвал мигранти и наркотици надрусан в Монтанско

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на обвинения Б. А. С. за общо наказване 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “ условно и две санкции по 5000 и 200 лв. за осъществени от него четири закононарушения - незаконно подкрепяне на чужденци да преминат в страната, нелегално държане на високорискови наркотични субстанции, ръководство на МПС след приложимост на опиати и ръководство на МПС без нужните документи.
Според документите по делото на 2 февруари 2022 година чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция в село Аспарухово, община Медковец, товарен автомобил „ Ивеко дейли “ с лидер Б. А. С. и открили, че в автомобила се транспортират нелегално 39 чужденци. При осъществената инспекция чиновниците на Министерство на вътрешните работи открили още, че лидерът Б. А. С. държал в управлявания от него автомобил наркотични субстанции – 0.57 гр марихуана и 0.96 гр амфетамин. Извършената на място инспекция на лидера с дрегер пък установила, че карал след приложимост на наркотично вещество – амфетамин, и без документи за право на ръководство на МПС, защото свидетелството му е било отнето за 24 месеца по административен път от районно управление (на МВР) – Лом с разпореждане, обжалвано и доказано от районен съд - Лом на 15 март 2022 година  
Пред съда обвиненият Б. А. С. – на 35 година, със приблизително обучение, неосъждан, незает, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за следните санкции: За незаконно подкрепяне на чужденци да преминат нелегално в страната, осъществено за да набави за себе си имотна полза, 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период и 5 000 лв. санкция в интерес на страната. За нелегално държане на високорискови наркотични субстанции на обща стойност 32.22 лв., като казусът е незначителен – 200 лв. санкция в интерес на страната. За шофиране след приложимост на опиати 10 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период. И за закононарушението ръководство на МПС в периода на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство - „ Пробация “ за период от 7 месеца. Съдът дефинира едно общо – най-тежкото наказване на Б.  А. С. – 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период и 5 000 лв. санкция в интерес на страната, към което причисли и наложената   санкция от 200 лв..
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР