Районен съд – Кюстендил призна 53- годишен мъж / неосъждан

...
Районен съд – Кюстендил призна 53- годишен мъж / неосъждан
Коментари Харесай

Вкарват в затвора 53-годишен, изнасилил болен мъж в Кюстендил

Районен съд – Кюстендил призна 53- годишен мъж / неосъждан / за отговорен в това, че на 31.05.2021 година, в гр. Кюстендил е направил дейности на полово задоволство с лице от същия пол, лишено от опция за самозащита, като е използвал за това мощ и заплашване – закононарушение по член 157, ал.1 от Наказателен кодекс

Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като наложеното от съда наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години се редуцира с 1/3 до „ отнемане от независимост “ за период от 3 години и 4 месеца, което да се изтърпи при първичен „ общ “ режим. На съображение член 59, ал.1 от Наказателен кодекс, съдът приспада времето, през което лицето е било арестувано с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, с каквато е и все още по същото дело.

Районен съд – Кюстендил осъжда подсъдимия да заплати на настойника на потърпевшия сума в размер на 12000 лева, представляваща обезщетение за претърпени от потърпевшия неимуществени вреди, вследствие на осъщественото закононарушение, като за разликата от цялостния претендиран размер до 20000 лева, отхвърля желае като безпочвен.

Подсъдимият се осъжда да заплати и разноските по делото, в размер на над 3300 лева, както и дължимата държавна такса за почетения размер от гражданския иск.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15- дневен период, считано от през днешния ден пред Окръжен съд – Кюстендил.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР