Районен съд – Бургас призна Георги С., Бойко С. и

...
Районен съд – Бургас призна Георги С., Бойко С. и
Коментари Харесай

Екшън в Ново Паничарево! Тумба цигани се нахвърли на полицаи и заплаши, че ще ги заколи!

 Районен съд – Бургас призна Георги С., Бойко С. и Иван С. за отговорни в това, че 11 август 2019 година, в село Ново Паничарево, дърпали за ръцете и блъскали полицейски чиновници,  при опита им да задържат лицето М. Х., като всички са се опитвали да оказват помощ на М. Х. да избяга.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските чиновници и по едно и също време с това се заканвали, че ще ги заколят, а нарушителят Иван С., с камък в ръцете, ориентиран към един от очевидците, споделил: " Ще ти счупя полицейската глава ". Съдът одобри, че с тези дейности тримата са нарушили публичния ред и успокоение, общоприетите правила за държание и морал и са показали очевидно пренебрежение към обществото – демонстрация на дребно безчинство по смисъла на член 1, алинея 2 от Указа за битка с дребното безчинство.

Районен съд – Бургас наложи на Бойко и Георги санкция, в размер на 500 лева, а на Иван, санкция в размер на 350 лв.. Акт по Указа за битка с дребното безчинство е бил формиран и на Ангел Р., който съгласно съда, обаче, не е бил участник в развилите се събития. Съдът оправда Ангел, по повдигнатото обвиняване за осъществена демонстрация на дребно безчинство по смисъла на член 1, алинея 2 от УБДХ.

В правосъдно съвещание, Районен съд – Бургас изслуша очевидците по делото и откри, че нарушителите Иван, Георги и Бойко С, несъмнено са осъществили от справедлива и субективна страна състава на член 1, алинея 2 от УБДХ. С техните дейности, тримата са нарушили публичния ред и успокоение, общоприетите правила за държание и морал и са показали очевидно пренебрежение към полицейските чиновници, само че заради своята по-ниска степен на социална заплаха действието не съставлява закононарушение по член 325 Наказателен кодекс. Според съда, отправянето на закани и обиди към полицейски чиновници, които са изпълнявали служебните си отговорности, съставлява по своето естество жестоко нарушаване на публичния ред. С оглед на това, въпреки и неосъждани, на всеки един от двамата – Георги С. и Бойко С.,  следва да бъде наложена санкция в интерес на страната в оптимално планувания законов размер, а точно от по 500 лв.. Съдът кредитира показанията на четиримата полицейски чиновници. " Те са възприели обстоятелствата директно при осъществяване на своите служебни отговорности, въпреки против тях да е била ориентирана вербална и физическа мощ за прекратяване на задържането на лицето М. Х. Показанията им са еднопосочни и взаимно допълващи се ", споделя в своя акт правосъдната инстанция. Районен съд - Бургас откри, че третият извършител, Иван С., се е опитал да осуети държанието на синовете си. Поради което на същия следва да бъде наложена санкция в интерес на страната в размер на 350 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР