Район около шабленското село Тюленово на Северното Черноморие е отцепен

...
Район около шабленското село Тюленово на Северното Черноморие е отцепен
Коментари Харесай

Полицията отцепи район на Северното Черноморие заради сигнал за открити останки от дрон

Район към шабленското село Тюленово на Северното Черноморие е отцепен от полицията поради сигнал за открити остатъци от дрон. От МО оповестиха, че военни от флота ще извършат разузнаване и неутрализиране.

По-информация на свидетел, който е подал сигнала до телефон 112 към 21,40 часа в неделя вечерта, на дрона, открит в скали край Тюленово, е прикрепена мина. Военни специалисти също удостоверяват това, само че към този момент няма публично удостоверение.

Това се случва, откакто преди няколко дни на територията на окръг Тулча в Румъния бяха открити детайли на дрон, откакто Русия нападна град Измаил в Южна Украйна по време на продължаващата към този момент повече от година и половина война. Мястото се намира на няколко километра от румънската граница, а Тюленово е на една линия в Черно море с Тулча и се намира на 50-60 км от мястото, където са открити тези детайли.

Кметът на Тюленово - Мариян Жечев , заяви, че защото дронът " наподобява рисков ", поради сигурността на жителите, регионът е отцепен от 22,10 часа нощес и " следва да бъде утилизиран ". Наблизо се намира хотел, в който е трябвало да се състои женитба.

" В момента няма заплаха този арсенал да избухне, заплахата е била по-голяма, когато това нещо е било във водата ", сподели той, като съгласно него поради мощното неспокойствие на морето " шанс е, че не е избухнал ".

Кметът на Шабла прикани специалисти от МО и Министерство на вътрешните работи от време на време да вършат обходи в региона.

Модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморската база Варна е задействано рано тази заран по сигнал за открита част от дрон с прикован към нея предмет, наподобяващ арсенал, оповестиха от МО.

Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 6:10 ч. и на място ще извърши разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде осъществено обезвреждането. Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Варна и по предписание на началника на защитата, прецизираха от ведомството.

„ От фотосите ясно се вижда, че е прикрепена мина, която се изстрелва от минохвъргач и летящото тяло, което я носи, е дрон “, разяснява пред военният специалист Йордан Божилов .

По думите му е мъчно да се дефинира от коя от воюващите страни е пристигнал – от Русия или от Украйна, защото и двете употребяват дронове.

„ Знаете, че Русия бомбардира главно с дронове гражданската инфраструктура. Украйна също употребява дронове – за разузнаване и за нанасяне на удари “, разяснява още Божилов.

Русия обаче е тази, която прави дейни в последните месеци, откакто беше затворен и зърненият кулоар от Украйна.

Бившият боен министър Николай Ненчев също разяснява пред малкия екран:

„ Обезпокоителен е този факт. Дронът е наоколо до лодките на хората. Допускам, че до часове Военноморските сили ще си свършат работа. Допускам, че дронът е бил наблюдаван от нашите сили “.

На 13 септември румънското министерство на защитата заяви на 13 септември, че са били, които биха могли да произлизат от дрон, разпръснати на повърхност от няколко десетки метра ". Това е станало покрай градовете Нуфарул и Виктория , в окръг Тулча - регион на река Дунав. Там реката съставлява естествена граница сред Румъния и Украйна.

Това е третият сходен случай за последните няколко дни в Румъния. Страната е членка на НАТО, съгласно чийто правила офанзива против една от страните в Алианса се възприема като офанзива против всички.
Противовъздушни убежища? Румъния ги построява покрай границата си с Украйна Румъния, която е член на НАТО, стартира построяването на противовъздушни убежища за хората, които живеят покрай украинската граница. Това се случва след многократните съветски офанзиви против обекти в Украйна покрай границата ѝ с Румъния.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР