Равил Маганов, председател на съвета на директорите на Лукойл, е

...
Равил Маганов, председател на съвета на директорите на Лукойл, е
Коментари Харесай

Нова загадъчна смърт на топ мениджър в Русия - шеф на „Лукойл“ падна от шестия етаж в Москва

Равил Маганов, ръководител на съвета на шефовете на " Лукойл ", е умрял, откакто е паднал от прозорец на болница в Москва. Това заяви съветският в. " Известия ", като се базира канал 112 в Telegram.

67-годишният Маганов е лекуван в поделение на шестия етаж. Все още не е известно каква е повода за рухването. Според една от версиите може да става дума за самоубийство.

В момента на мястото на случая работят чиновници на реда. Причините и събитията на случая се проверяват.

Равил Маганов е от град Алметьевск в Република Татарстан. Носител е на званието " Почетен нефтохимик " и държавни награди. През 1977 година се дипломира в Института по нефтохимическа и газова индустрия " Губкин " в Москва. Започва кариерата си незабавно след дипломирането си.

Маганов се причислява към " Лукойл " през 1993 година като вицепрезидент по производството на нефт. През 2006 година е назначен за първия изпълнителен вицепрезидент на компанията. На тази позиция той продължава да се занимава със задания, свързани с изследването и добива на въглеводороди. Член на Управителния съвет на ПАО " Лукойл ".

Това е следващият случай със самоубийство на представител на нефто-газовия бизнес в Русия. На 5 юли тялото на съветския предприемач Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе открито в басейн във вилно населено място край Финския залив покрай Санкт Петербург. Воронов е бил началник на " Астра Шипинг " - компания, профилирана в договорите на " Газпром " в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

Това стана пета неразгадана гибел на съветски газов управител. В някои случаи те са убити дружно със фамилиите си.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на шефовете на " Новатек ", в селска къща. Цялото му семейство също бе открито мъртво.

Два дни по-рано телата на някогашния вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев, както и на брачната половинка и щерка му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместител общоприет шеф на Обединения център за споразумяване на разногласия на Газпром, бе погубен в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, началник на транспортната работа на " Газпром инвест ", е открит мъртъв в къща в същото село.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР