Равенство в заплащането между мъжете и жените във футбола в

...
Равенство в заплащането между мъжете и жените във футбола в
Коментари Харесай

Ако жените не взимат колкото мъжете, световното в САЩ може да остане без финансиране

Равенство в заплащането сред мъжете и дамите във футбола в Съединени американски щати или международното през 2026 година, на което страната е хазаин, може да остане без държавно финансиране. Това предложение е внесъл в конгреса сенаторът Джо Манчин.

Той поддържа футболистките от националния тим, които упорстват за равнопоставеност във възнагражденията. Темата набира скорост в дните след четвъртата международна купа на Съединени американски щати.

В предлагането, представено от ESPN, написа, че няма да се отпускат никакви средства за градовете домакини, за локалната федерация, за ФИФА, КОНКАКАФ, нито за локални организации, до момента в който футболната федерация на Съединени американски щати не се съгласи да обезпечи еднообразно възнаграждение.

През март женският тим на Съединени американски щати заведе дело против локалната федерация с обвинявания в полова дискриминация.

По време на празненствата след успеха с 2:0 против Германия във финала в Лион публиката скандираше " равно възнаграждение ". По пътя към върха американките бяха безапелационни, като в шампионата завоюваха против втория, третия и четвъртия в крайното класиране.

Манчин съобщи, че разминаването в заплащането е " неприемливо ". " Те са най-хубавите в света и заслужават да бъдат възнаградени уместно ", разгласи той.

Съединени американски щати ще е хазаин на международното за мъже през 2026 година взаимно с Мексико и Канада, като ще одобри най-вече мачове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР