Растящото влияние на Китай се отразява на отношенията между силите

...
Растящото влияние на Китай се отразява на отношенията между силите
Коментари Харесай

НАТО алармира: Голяма заплаха идва от Китай

Растящото въздействие на Китай се отразява на връзките сред силите в международен мащаб, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при посещаване в Копенхаген.

" Балансът на силите в света се променя, тъй като Китай става все по-голяма военна мощ ", съобщи той на среща с датския министър председател Мете Фредериксен, съобщи Българска телеграфна агенция. " Китай се приближава до нас. Виждаме го в киберпространството, виждаме го в космоса, виждаме го в Африка и в Арктика. Виждаме и по какъв начин Китай се пробва да управлява сериозна инфраструктура тук в Европа. Всичко това има свои измерения в сигурността ", предизвести Столтенберг.

През юни Алиансът втвърди сензитивно отношението си към Китай, като сподели, че държанието на Пекин съставлява " редовно предизвикателство за учредения на правила интернационален ред ".Традиционният съперник на трансатлантическия защитителен алианс е Русия, само че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън интензивно настояваше Китай да попадне в по-голяма степен във фокуса на вниманието на съдружниците от НАТО. Днес Столтенберг повтори, че връзките с Москва не са положителни, и добави, че те не са били в толкоз неприятно положение от края на Студената война.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР