Растящата подкрепа сред демократите в Конгреса за започването на процедура

...
Растящата подкрепа сред демократите в Конгреса за започването на процедура
Коментари Харесай

Демократите все по-силно подкрепят идеята за импийчмънт на Тръмп

Растящата поддръжка измежду демократите в Конгреса за започването на процедура за импийчмънт против президента Доналд Тръмп надали ще промени внимателния метод на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси към предприемането на рискования от политическа позиция ход, споделиха през вчерашния ден представители на Демократическата партия, написа Ройтерс.

Подкрепата за задействане на процедура по импийчмънт измежду демократите се е нараснала с към 30 %, откогато на 24 юли специфичният прокурор Робърт Мълър даде показания за следствието, водено от него както против Тръмп, по този начин и за съветска интервенция на изборите през 2016 година, сочи броене на Ройтерс.

По последни данни процедура по импийчмънт желаят 116 конгресмени, т.е. не им доближават още двама души, с цел да имат болшинство измежду демократите в камарата, които са общо 235.

Само дни преди чуването на Мълър подкрепящите бяха 89, а вероятно болшинство измежду демократите в поддръжка на импийчмънта може да се образува още преди да е завършила лятната почивка на камарата на 9 септември.

Но даже и да се стигне до такава степен, тези гласове отново ще са прекомерно малко за приемането на резолюция за импийчмънт, за която са нужни 218 гласа в камарата, а също така проучванията на публичното мнение демонстрират, че гласоподавателите са разграничени по въпроса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР