Растежът на икономиката на Съединените американски щати се засили през

...
Растежът на икономиката на Съединените американски щати се засили през
Коментари Харесай

Най-голямата икономика в света не е растяла толкова бързо от 2014 година насам

Растежът на стопанската система на Съединените американски щати се ускори през второто тримесечие на годината, като брутният вътрешен артикул се усили с 4,1% по отношение на същия интервал на предходната година. Това е най-бързият ритъм на разгръщане от третото тримесечие на 2014 година, напомня BBC.

Растежът бе подсилен от потребителските разноски и от еднократния резултат на по-голям на експорт от соя към Китай преди влизането в действие на митата. Ръстът за първото тримесечие бе ревизиран до 2,2% от 2%.

Данните на Министерството на търговията демонстрират, че потребителските разходи са се повишили с 4% през второто тримесечие, до момента в който в първите три месеца на годината те се усилиха нищожно с 0,5%. Износът набъбна с най-бързия си ритъм от четвъртото тримесечие на 2013 година, откакто фирмите избързаха, с цел да избегнат новите мита.

Икономистите показват подозрение, че стопанската система на Съединени американски щати ще успее да резервира този ритъм поради комерсиалното напрежение, както и поради повишаващите се лихви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР