Расте напрежението в гръцкия парламент, като опозицията обвинява директно премиера

...
Расте напрежението в гръцкия парламент, като опозицията обвинява директно премиера
Коментари Харесай

Днес се гласува вотът на недоверие към правителството на Алексис Ципрас в Гърция

Расте напрежението в гръцкия парламент, като опозицията упреква непосредствено премиера Алексис Ципрас в " изменничество " поради контракта за новото име на Македония.

Консерваторите от " Нова Демокрация ", които внесоха настояването за избор на съмнение, единомислещо дефинират контракта със Скопие, като " злополука за националните ползи на страната ".

От Комунистическата партия към този момент оповестиха, че напущат Народното събрание и няма да вземат участие в гласуването.

Разделение има в останалите три партии, като част от депутатите приканват да се поддържа контракта в името на " сигурността на Балканите ". Депутатите от северна Гърция, където тематиката за името на Македония е мъчителна, са сложени пред избор. Ако поддържат Северна Македония гласоподавателите ще смъкват доверието си от тях.

Ключова остава позицията на националистите от " Независими гърци ". Министърът на защитата и водач на партията получи през днешния ден писма от деятели, които го заплашват с всеобщо овакантяване, в случай че не се отдръпна от държавното управление.

Граждански организации привикват довечера протест - митинг против договорката със Скопие.

Въпреки мощното напрежение в Народното събрание, а и отвън него, не се чака политическа рецесия, тъй като ръководещата коалиция има задоволително гласове, с цел да остане на власт. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР