Ръстът в стойността на Apple, най-скъпата публична компания в света,

...
Ръстът в стойността на Apple, най-скъпата публична компания в света,
Коментари Харесай

Абсолютен пазарен рекорд на Apple, изпревари финансовия колос на Европа

Ръстът в цената на Apple, най-скъпата обществена компания в света, продължава да изненадва международната финансова общественост. След като акциите на производителя на iPhone затвориха на рекордно високо равнище в сряда, пазарната капитализация на Apple се приближи до общата стойност на целия фондов пазар на Франция, един от най-големите в Европейския съюз (ЕС), съобщи technews.bg.

Комбинираната пазарна стойност на фирмите в Париж, съгласно показателя на Блумбърг, доближи 3,2 трилиона $ при затваряне на търговията в сряда, до момента в който пазарната капитализация на Apple беше 3,1 трилиона $. Това нарежда Apple като най-голямата компания, пред която са единствено шестте най-големи фондови пазара в света.

Не за първи път ИТ колосът от Купертино изпреварва записаните в Париж компании. Двата финансови колоса си разменяха позициите неведнъж през втората половина на предходната година на фона на общия спад на пазара, породен от повишението на лихвените проценти от централните банки за битка с инфлацията.

Самият френски фондов пазар доближи рекордни върхове тази седмица, с помощта на триумфа на компании за първокласни артикули като притежателя на Louis Vuitton LVMH и производителя на чанти Birkin Hermes International SCA. След като се сринаха в средата на лятото, „ първокласните ” акции се възвърнаха през последните седмици на фона на по-ниска инфлация и спекулации, че лихвените проценти може да доближат своя връх, без признаци на криза в Съединените щати.

В Съединени американски щати тази икономическа динамичност възроди интереса към софтуерните акции и изключително към най-големите. Apple, да вземем за пример, усили цената си с повече от 50% през 2023 година, добавяйки близо 1 трилион $ към пазарната си капитализация. Този растеж беше повратна точка в наклонността през октомври тази година, когато акциите на компанията бяха подложени на напън, заради опасения по отношение на растежа на приходите и продажбите в Китай.

Анализаторите на Уолстрийт чакат растежът на приходите на Apple да се форсира през 2024 година, воден от възстановяванено на търсенето на смарт телефони, преносими компютри и компютри. Тези прогнози, формирани от Блумбърг, се основават на междинни оценки на анализатори и отразяват пазарния оптимизъм по отношение на бъдещото показване на компанията на фона на изменящите се софтуерни трендове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР