Ръст на резервациите за Великденските и майските празници в Гърция.

...
Ръст на резервациите за Великденските и майските празници в Гърция.
Коментари Харесай

Огромен ръст на резервациите в Гърция за майските празници, падат всички мерки

Ръст на резервациите за Великденските и майските празници в Гърция. Туристическият сезон в страната стартира и над 60% от местата за настаняване към този момент са заети, оповестяват хотелиерите, представени от БТВ.

Туристически организации чакат над 3 милиона туристи от Англия, Белгия, Франция, скандинавските страни и Нидерландия. От този месец се откриват и десетки нови линии от и до летищата на островите и континенталната част на Гърция. Очаква се и повишаване на резервациите, откакто стана ясно, че ограниченията за заведения за хранене и заведения отпадат.

След две години в пандемия, сезонът в този момент стартира четири седмици по-рано поради огромното търсене. Войната в Украйна забави резервациите за пролетните празници и лятото, само че няма отменяне на почивки. Според хотелиерите туризмът се връща близо на равнищата от преди Коронавирус рецесията.

„ Истината е, че откакто стартира войната, всички резервации, които имахме си останаха - нищо не е анулирано, само че нямаше нови “, сподели Ламбрини Келекиду, шеф на хотел в Катерини.

„ Има по-голям интерес и повече резервации откогато оповестиха, че ще отпаднат ограниченията. За лятото има много резервации - от юни започваме, юли и август, дори и за септември “, съобщи Катерина Арзоглу, брокер на недвижими парцели в Халкидики.

Заради енергийната рецесия и нарастването на тока за бизнеса, след Великден е вероятен растеж на цените.

„ Всеки ден получаваме артикули и материали на нови цени, които в никакъв случай не са ниски, инфлацията е огромна. Надяваме се да се оправим по този начин, че да не се постанова да подвигаме цените и към този момент не сме заложили нарастване “, означи Ламбрини Келекиду – шеф на хотел в Катерини.

„ Имам леко нарастване - под 10%, бих споделила, даже съвсем никакво, напряко си работим с цените от 2019 година, което е добре за туристите, само че не знаем ние по какъв начин ще оцеляваме. За Великден имаме две резервации, като се има поради, че са шест жилището. Моето семейство реши да помогне на украинци, които се свързаха с нас посредством RBNB на такива минимални цени, че просто не знам по какъв начин ще се оправяме, само че това го върша просто за нас “, изясни Елена Маринчевска- притежател на комплекс в Халкидики.

Гърция е и преди всичко в Европа по растеж в търсенето на краткосрочни квартири чартърен - с над 232 % по отношение на 2021 година

От 1 май в Гърция няма да се изискват никакви документи и ограничения от туристите и се чака ползата към гръцкото море да стане още по-голям.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР