Рано в петък руска ракетна атака разруши 9-етажен жилищен блок

...
Рано в петък руска ракетна атака разруши 9-етажен жилищен блок
Коментари Харесай

Кадри от дрон показват смъртоносната руска атака срещу жилищен блок в украинския град Уман

Рано в петък съветска ракетна офанзива унищожи 9-етажен жилищен блок в централния украински град Уман, при което починаха минимум седем души, а 17 бяха ранени, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна, представен от Ройтерс. Кадри от дрон демонстрират разрушенията. 

Пожарникарите се бореха с вилнеещия пожар в жилищната постройка, която е била ударена на горните етажи, а тежки машини подвигаха бетонни плочи, до момента в който спасителите се опитваха да намерят оживели под руините.

 Ракетна офанзива против жилищен блок в Уман Снимка: Ройтерс

" Една част от жилищния блок е изцяло разрушена. По предварителна информация в тази част са живели 109 души, 27 от 46-те жилището са изцяло унищожени ", съобщи украинският министър на вътрешните работи.

Русия изстреля ракети по градове в цяла Украйна, като това бяха първите огромни въздушни удари от близо два месеца насам. Ранните утринни офанзиви бяха осъществени в миг, когато Киев се приготвя да стартира контраатака, с цел да се опита да си върне окупираната от Русия територия.

В цяла Украйна бяха задействани сирените за въздушна паника

Общо броят на починалите при днешните съветски офанзиви са към този момент 12, предадоха международните организации.

Руските сили използваха няколко безпилотни летателни апарата против цели в Киев. Украинските военновъздушни сили прехванаха и смъкнаха 21 крилати ракети от общо 23 и два дрона над територията на Киев и други обитаеми места.

По последни данни на управляващите 9 цивилни, измежду които двегодишно дете, са били убити

До момента няма информация за ракети, поразили цели в столицата, само че парчета от прихванатите ракети и безпилотни самолети повредиха електропроводи и пътища. Няма данни за починали на територията на Киев.

Кметът на Днепър заяви в Телеграм, че 31-годишна жена и 3-годишното ѝ дете са починали при нахлуване на централния украински град. Четирима души са потърпевши, а жилищна къща и дружество са били съществено развалени.

Сред ранените е и 11-годишно дете

Според организация Интерфакс тази нощ е имало гърмежи в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР