Рано тази сутрин в 04:07 ч. от новия руски космодрум

...
Рано тази сутрин в 04:07 ч. от новия руски космодрум
Коментари Харесай

УСПЕХ: Космическа ракета Союз-2.1а излетя от космодрума Восточний и въведе в орбита два спътника Канопус и малки космически апарати!

Рано тази заран в 04:07 ч. от новия съветски космодрум Восточний излетя ракетата “Союз-2.1а ”. Това бе третият полет от космодрума след дебютното изстрелване през 2016 година и неуспеха през 2017 година. 

Този път Роскосмос удостовери, че главният потребен товар, състоящ се от два съветски спътника “Канопус-В ” №3 и №4, е достигнал сполучливо до целевата си орбита.

Освен това беше доказано и благополучното обособяване на вторичния потребен товар от ускорителния блок “Фрегат ”, който се състоеше от микроспътници Лемур (на САЩ), S-NET и D-STAR One (на Германия). С това наподобява, че задачата на ракетата “Союз-2.1а ” и “Фрегат ” е приключила с цялостен триумф. 

Освен че днешното изстрелване беше общо трето за новия съветски космодрум Восточний, то бе първото на Русия за 2018-та година. Следващият съветски полет, който също ще включва ракета “Союз-2.1а ”, само че без блок “Фрегат ”, ще е на 11-ти февруари. Този полет ще се организира от остарелия космодрум Байконур и ракетата ще би трябвало да изведе на път към “Международната галактическа станция ” товарен транспортен съд “Прогрес МС-08 ”.

Запис от изстрелването: тук (Youtube връзка)

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР