Рано тази сутрин обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин от

...
Рано тази сутрин обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин от
Коментари Харесай

Преместиха обвинения за жестокото убийство на дете в Сотиря в Софийския затвор

Рано тази заран упрекнатият за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов е изместен от сливенската болница в лечебното заведение на Софийския затвор.

Това е станало при засилени ограничения за сигурност. Директорът на болничното заведение в Сливен доктор Васислав Петров сподели за БТВ, че арестантът е в устойчиво здравословно положение.

След две интервенции поради огнестрелните рани при задържането му, се е наложила нова операция на десния крайник. Това е повода Мартин Трифонов да остане за известно време в болничното заведение към пандиза.

21-годишният мъж е упрекнат в блудничество, обезчестяване и ликвидиране по изключително нечовечен метод на дребното момиченце.

В досъдебната фаза на следствието, Мартин направи цялостни признания пред служебния си бранител. Това беше мотив околните на детето да стартират подписка за смяна в закона, съгласно който признания при тежко закононарушения понижават присъдата.

Днес, 20 дни след убийството, кметът на Сливен Стефан Радев прикани депутатите да поддържат настояването за такава смяна.

Само преди няколко дни в Сотиря беше изработен и различен опит за сексуалано посягане над малко момиче. Двама мъже бяха арестувани, а полицията проверява блудничество. Хората от селото приканиха властта за непрекъснато полицейско наличие в обитаемото място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР