Рано тази сутрин жителите на Киев бяха призовани да потърсят

...
Рано тази сутрин жителите на Киев бяха призовани да потърсят
Коментари Харесай

Призоваха киевчани да се скрият, Зеленски обяви, че ПВО е свалила 54 руски ракети и 11 дрона

Рано тази заран жителите на Киев бяха призовани да потърсят леговище поради допустима съветска офанзива с дронове.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание, че украинската противовъздушна защита в Централна, Южна, Източна и Западна Украйна е свалила 54 съветски ракети и 11 дрона.

След ден, в който съветски ракети поразиха обекти из цяла Украйна, Зеленски съобщи през вчерашния ден, че в доста области на страната му има прекъсвания на тока, цитират го Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според някои известия съветската войска е изстреляла най-малко 120 ракети по цели в Украйна през вчерашния ден. 

В същото време обаче Зеленски посочи, че вредите са щели да бъдат доста по-сериозни, в случай че Украйна не беше разполагал с " героичната си противовъздушна защита ".

 

Сред регионите, в които обстановката с електрозахранването е " в действителност комплицирана ", са столицата Киев, Одеса и Херсон, а също по този начин и регионът към Лвов, акцентира Зеленски.

Украинските военни споделиха през вчерашния ден, че се напреднали покрай стратегическия град Кремина в Луганска област. След този град, който в този момент е окупиран от руснаците, се намират по-големите градове Северодонецк и Лисичанск. Освен това отвоюването на Кремина от украинските сили ще разреши нахлуване към Старобилск - транспортен център, през който съветската войска в Североизточна Украйна доставя частите си.

" Нашите бойци не престават офанзивните си дейности в региона на град Кремина. През седмицата бранителите на Украйна напреднаха с до 2,5 километра по посока на това обитаемо място ", сподели бригаден военачалник Олексий Громов, зам.-началник на Главното оперативно ръководство на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

По-рано основаният в Съединени американски щати мозъчен концерн " Институт за проучване на войната " сподели, че съветската войска събира войски в региона на Луганск в подготовка за огромна борба. Украинският регионален шеф на Луганска област Сергий Гайдай написа в " Телеграм " за скупчване на съветски войски и за тежки боеве край Кремина.

Агенция " Укринформ " пък съобщи, че на полигони в Беларус има 11 000 бойци на съперника и над 400 единици въоръжение и военна техника на страната окупатор. Това е съобщил на брифинг бригаден военачалник Олексий Громов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР