Ранените в катастрофата с автобуса в България са в добро

...
Ранените в катастрофата с автобуса в България са в добро
Коментари Харесай

Османи: От утре започва връщането на ранените в катастрофата на Струма

Ранените в злополуката с рейса в България са в положително и устойчиво здравословно положение. Първите двама ще бъдат изписани на следващия ден, на 27 ноември, други двама на 28 ноември, още двама на 30 ноември и едно лице на 1 декември. Това заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи на конференция довечера в Скопие. Пред публицисти приказваха и неговите сътрудници, министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски и на превоза и известията Благой Бочварски, предава организация.

Сръбският жител ще бъде превозен в Сърбия, а нашите в Скопие, това ще бъде проведено от министерството на опазването на здравето, добави Османи.

Македонските жители първо ще бъдат настанени в македонски лечебни заведения и по-късно ще бъдат пуснати за домашно лекуване, сподели той.

За преместването на тленните остатъци ще бъде направен проект за деяние от работна група, образувана от държавното управление и управлявана от Османи.

Правителството поема всички разноски за превозването и погребенията на жертвите.
Продължаваме връзката с българските управляващи. Посолството в Скопие ще поеме всички процедури. В идващите дни ще осведомяваме за точната дата за преместването на посмъртните остатъци, добави външният министър.

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски сподели на собствен ред, че рейсът на " Беса Транс " е бил механически изправен и регистрацията му е била в действие до 13 октомври 2022 година Последният му механически обзор е изработен на 5 октомври 2021 година Осигурен е биологичен материал от 44 души и получените ДНК профили са предадени на прокуратурата на основния прокурор Любомир Йовески. Материалът ще бъде предаден на способените служби в България. Биологичен материал за 45-я пътни е обезпечен в София, добави министърът. Той осведоми с детайлности за злополуката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР