Ралица Гаджева спечели бронз в първия ден от международния турнир

...
Ралица Гаджева спечели бронз в първия ден от международния турнир
Коментари Харесай

Ралица Гаджева спечели бронз при жените до 14 г. на турнира Сабята на Етрополски“ в София

Ралица Гаджева завоюва бронз в първия ден от интернационалния шампионат „ Сабята на Етрополски “. Надпреварата се организира в зала „ Арена Асикс “ с присъединяване на 84 девойки и 77 момчета. България беше показана от 13 сабльори и 17 сабльорки.

Най-добре от българите се показа Ралица Гаджева, възпитаничка на фехтовален клуб Младост, която извоюва бронзов орден при дамите до 14 години. Тя излезе от групите с пет победи и една загуба и се включи в директните елиминации под N13. В първия си дуел от елиминациите, годен за място измежду най-хубавите 32, Гаджева се изправи против Алесия Жолдея от Румъния и записа безапелационна победа с 15:5. В идната среща българката победи сънародничката си Марина Апостолова с 15:9. В дуела за място в топ 8 сабльорката ни в профил американката Амари Панталион-Мазола с 15:12. Последва извънредно оспорвана среща с друга американка – Леа Хсу – и след 15:14 Гаджева си подсигурява орден в конкуренцията. В срещата за място във финала фехтовачката ни отстъпи пред Шуан Янг от Сингапур с 12:15 и по този начин завърши надпреварата с бронзов орден.

Теодора Янкова влезе в топ 8 и приключи конкуренцията на шесто място. Ева Атанасова е 10-та, Дора Христова е 22-ра, а Марина Апостолова е 23-та. Мина Георгиева се класира на 33 място, Богдана Петрова е 38-ма, Ана Калоянова е 39-та, Екатерина Чаушева е 40-та, а Елиа Александрова зае 41-во място. Валя Терзиан е 45-та, Ралица Христова е 48-ма, Катерина Цветкова е 50-та, Инес Шопова е 54-та, Неда Камбурова е 71-ва, Марина Василева е 72-ра, а Ноеми Багомиан е 78-ма.

При мъжете до 14 години от българите най-добре се класира Никола Иванов, който приключи шампионата на пето място. Непосредствено след него е Деян Господинов, а измежду най-хубавите 32-ма завършиха още двама българи – Ивайло Андонов е 11-ти, а Александър Иванов е 24-ти. Здравко Попилиев е 35-ти, Красимир Тодоров е 44-ти, Борис Чапкънов е 46-ти, Симеон Богданов е 58-ми, Калоян Боев е 62-ри, а измежду най-хубавите 64 влиза и Атанас Кадийски – 64-ти. Мартин Начев е 66-ти, Борис Иванов е 69-ти, Ивален Попов е 73-ти, а Дойчин Генов разделя 74-77 място с още трима фехтовачи. Днес „ Сабята на Етрополски “ продължава с самостоятелната конкуренция на кадетите и отборното съревнование на кадетките.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР