Марк Дейно спечели наградата за Треньор на годината в Националната

...
Марк Дейно спечели наградата за Треньор на годината в Националната
Коментари Харесай

Марк Дейно получи наградата за Треньор на годината в НБА

Марк Дейно завоюва премията за " Треньор на годината " в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА).

39-годишният експерт заслужи наградата, откакто изведе отбора на Оклахома Сити Тъндър до първото място в Западната конференция през постоянния сезон с актив 57 победи и 25 загуби, като " гръмотевиците " изпревариха в последния кръг първенеца Денвър Нъгетс.

Дейно работа за Тъндър от 2014 година, а от 2020 година е старши треньор на тима. Под негово управление съставът реализира надлежно 22, 24, 40 и в този момент 57 триумфа през последните акции, като в това време отборът е измежду тези с най-ниска междинна възраст в НБА.

В борбата за първото място Марк Дейно изпревари Джамал Моузли от Орландо Меджик и Крис Финч от Минесота Тимбъруулвс. Дейно получи 89 от вероятни 99 първи места в анкетата измежду спортните публицисти в Съединени американски щати и Канада, като събра общо 473 точки. Моузли остана втори със 158 точки, а Финч получи 105 точки.

Любопитно е да се означи, че по-рано този наставникът на Оклахома Сити Тъндър получи и премията за " Треньор на годината " от Асоциацията на треньорите в НБА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР